“Imamo rješenje za sve”: Dodik tvrdi da rezervni sastav policije neće zaustaviti investitore

САРАЈЕВО, 19. ЈУНА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик након сједнице Предсједништва БиХ.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da uvođenje rezervnog sastava policije neće odvratiti investitore od namjere da ulažu, kao što to smatraju ambasadori zemalja Kvinte.

Dodik je naveo da su članovi Predsjedništva BiH tokom sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom razgovarali i o evropskim integracijama i o tome kako formirati vlast u BiH.

– Oni smatraju da treba pristupiti odmah formiranju vlasti i to što prije završiti – rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Na konstataciju da ističe rok za imenovanje delegacije BiH u Savjet Evrope, Dodik je rekao da ističu mnogi rokovi, a da nije trebalo da istekne nijedan.

– BiH treba da ima svoju delegaciju u Savjetu Evrope. To niko ne spori, ali se ovdje pokušava napraviti politika uslovljavanja. Ja sam protiv takve situacije – naglasio je Dodik.

On je rekao da u BiH ima mnogo toga što treba završiti, ističući da BiH nema usvojen budžet iako je prošlo pola godine.

Dodik je ponovio da nema nijednog razloga da ne bude formiran novi saziv Savjeta ministara, izabrana delagacija u Savjet Evrope, usvojen budžet.

– Ako hoće imamo rješenje za sve. Vratimo se u parlament, sjedićemo tri dana i sve završiti – rekao je Dodik.

Govoreći o sankcijama SAD prema njemu, Dodik je istakao da mogu da ih drže stotinu godina i da je to njihovo unutrašnje prepucavanje.

Milorad Dodik: Vojnici OS BiH neće na granicu sa Srbijom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79