Imamović otkrio odlazi li sa pozicije gradonačelnika: Bliži sam odlasku

Imamović otkrio odlazi li sa pozicije gradonačelnika: Bliži sam odlasku


Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za O kanal govori o izbornim rezultatima, formiranju vlasti i o tome hoće li ostati gradonačelnik.

Gost Dnevnika je bio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Kao kandidat SDP-a dobili ste najviše glasova za državni Parlament. Šta birate, osvojeni mandat ili ostanak na poziciji gradonačelnika Tuzle?

– Sačekat ću definitivnu ovjeru izbornih rezultatu, potvrdu, certifikat, i kad se to sve obezbijedi, onda ću donijeti odluku. Mislim da mi je rok tri dana i u roku od ta tri dana ćemo donijeti odluku da li prihvatam mandat delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH ili ostajem na poziciji gradonačelnika. Vidjeli ste koliko su mi birači dali glasova i onda šta recimo sutra kazati njima

S obzirom na rezultate kojima se možete pohvaliti, koga biste voljeli vidjeti kao gradonačelnika Tuzle?

– Ništa nisam radio sam. Radim sa sjajnim timom saradnika, pošto sam 22 godine gradonačelnik Tuzle i promijenio sam mnoge timove. Bar je dvoje, troje među njima koji bi mogli odlično, a možda i više, obavljati posao gradonačelnika, a sa mnom rade nekih pet, deset ili 15 godina i bili su na različitim pozicijama i pokazali se i u kriznom menadžmentu, tako da smatram da bi zbog kontinuiteta trebao biti neko od mojih sadašnjih saradnika.

Da li se slažete sa stranačkim kolegom Helezom, koji kaže da pojedine stranke kod zahtijeva za učešće u koalicijama imaju veće apetite od kapaciteta kojim raspolažu, odnosno da sebi daju za pravo da određuju ko će biti u vlasti? Mislio je na Stranku za BiH.

Nisam to čuo, ne znam na šta je Helez konkretno mislio i da li je bio u nekim pregovorima. Kad je u pitanju Stranka za BiH poznajem kolegu Semira Efendića kao efikasnog načelnika, jednog od najefikasnijih u BiH i moja iskustva s njim su pozitivna.

Šta mislite, hoće li se DF odvojiti od SDA i da li biste sarađivali sa Frontom? Recimo u Predsjedništvu će to biti imperativ.

– Mislim da neće biti problema u saradnji u Predsjedništvu između Denisa Bećirovića i Željka Komšića. Ja bih rado sarađivao s DF-om. Mi smo različiti, jeste da je Komšić nekad bio potpredsjednik SDP-a, ali poprilično se razlikuje stil SDP-a i DF-a, tako da su i to neke različitosti koje bi trebalo harmonizirati. Politika je kompromis, normalno je da smo otvoreni za DF, imamo slične poglede na svijet. Ima nekih pogleda u kojima se razlikujemo, ali razlike su normalna stvar. Nekad te različitosti probamo iskoristiti kao bogatstvo, a to je kada se ujedine oko istoga cilja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija