Imao 37 operacija: Miroljubu iz Bijeljine potrebna pomoć za liječenje

Za čovjeka je najteže kada na ovaj način mora da moli za pomoć, kaže Miroljub Janković iz Bijeljine, koji prikuplja novac za nastavak liječenja.

Miroljub (38) je prije tri godine u Sloveniji doživio saobraćajnu nesreću i od tada počinje njegova borba za život i izlječenje, kako bi imao koliko-toliko normalan život. Iza njega je 37 operacija, a ispred još dug put do ozdravljenja.

On je u Portorožu bio na godišnjem odmoru kada se dogodila nesreća, u kojoj je zadobio šest otvorenih preloma. Liječio se dvije godine i na klinici u Beču, operisao trombozu, ali kako nije imao novca za bolničke troškove koji su iznosili 42.000 evra, priča, vratili su ga u Sloveniju.

Trenutno je na štakama jer su mu mišići atrofirali.

– Na rehabilitaciju ne mogu da idem jer košta 250 evra za dan – kaže Miroljub.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On se redakciji Srpskainfo obratio s apelom za pomoć.

– Ljekari procjenjuju da će za nastavak liječenja i rehabilitacije, kao i borbu da vratim mišiće koji su atrofirali, biti potrebno još najmanje četiri godine. Okvirna procjena troškova je najmanje 160.000 evra. Kako, zbog komplikovanog zdravstvenog stanja, nisam u mogućnosti da radim, a troškovi liječenja su sve veći, zamolio bih vas da mi pomognete da se vratim normalnom životu – govori Miroljub, koji je ranije radio kao konobar u Bijeljini.

Zdravstveno stanje u kome se nalazi posljednje tri godine prinudilo ga je, kaže, da se svima obrati za pomoć u skladu sa njihovim mogućnostima.

Broj računa u Sloveniji Delavska Hranilnica

Iban: SI 56 6100 0001 5893 118

Bic: HDELSI22

Broj računa u Austriji Bank Austria

Iban: AT 40 1200 0100 3278 8605

Bic: BKAUATWW

PayPal: fond.miroljub@gmail.com

Kontakt telefon u Sloveniji: +386/70 153 164

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79