Imate dojavu o prevari na izbornom mjestu: Evo gdje možete prijaviti!

Pripreme za lokalne izbore u BiH koji se održavaju sutra u punom su zamahu, a u sarajevskom naselju Alipašino Polje jutros je izvršena distribucija glasačkog materijala pod budnim okom policije.

Kako možemo vidjeti na fotografijama, u sarajevsku osnovnu školu “Meša Selimović”, stigao je izborni materijal – glasački listići i obrasci.

Pripadnici MUP-a KS nadgledaju istovar i distribuciju izbornih materijala, kako bi spriječili svaku mogućnost manipulacije u svrhu održavanja legalnih i regularnih lokalnih izbora. Iz policije su pozvali građane da prijave svaku neregularnost koju uoče tokom glasanja.

“Eventualna saznanja o nezakonitom djelovanju ili ponašanju bilo kojeg pojedinca ili grupe građani trebaju odmah prijaviti policiji KS putem telefona 122 ili 033/206-666, 033/207-777, odnosno, policijskim službenicima na terenu ili biračkom mjestu”, naglasili su iz MUP-a KS.

Podsjećamo, prema odluci Centralne izborne komisije BiH, u Centralnom biračkom spisku nalazi se ukupno 3.283.194 birača.

Izbori se održavaju sutra (15. novembra). Biračka mjesta se otvaraju u 07:00 širom BiH, a glasati se može do 19:00 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79