Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u RS i FBiH

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je danas, drugog dana zasjedanja, više nosilaca pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Na nivou Republike Srpske imenovani su Aid Hanušić na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini i Branka Malović za predsjednika Osnovnog suda na Sokocu.

Na nivou Federacije BiH imenovani su Zoran Krtalić na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Mostaru, Randžana Hadžibegović-Haračić na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Bugojnu i Erol Husić na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Cazinu.

VSTS je saopštio da su su pri donošenju odluke o imenovanju uzeti u obzir kriterijumi, poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljanje dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje.

“Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova”, navode iz VSTS-a.

Novoimenovani predsjednici sudova stupiće na dužnost 22. marta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79