Imunolog Jasenko Karamehić: Čekao sam u redu na kiši više od dva sata za vakcinu

Jasenko Karamehić, jedan od najeminentnijih imunologa, farmakologa i stručnjaka u BiH te predsjednik Udruženja imunologa BiH vakcinisao se jutros protiv koronavirusa.

Kako je objavio na svom Facebooku dva sata je morao čekati na vakcinaciju. Karamehić je pozvao i druge građane da se obavezno vakcinišu.

– Informišem svoje prijatelje na Facebooku da sam danas, jutros, u redovnom programu primio u dvorani Zetra prvu dozu vakcine “Pfizer”, a drugu dozu ću primiti za 3 nedjelje. Čekao sam u redu više dva sata po kiši i vrlo hladnom vremenu kao i drugi građani grada Sarajeva – kazao je Karamehić.

– Vjerujem u djelotvornost imunizacije, to je jedini način da spasimo sebi i svojoj porodici život bez većih tragičnih posljedica. Da zaustavimo ovu opasnu pandemiju, a druge alternative jednostavno nema jer ovom poslom se bavim više od 40 godina i stojim iza svake riječi koju sam napisao – napisao je Karamehić na Facebooku.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79