Incident na Trgu Krajine: “Od papaka crveni se bina, našu podršku samo Vukan ima”.

 

Na protestu opozicije na Trgu Krajine, dignut je transparent na kojem piše “Od papaka crveni se bina, našu podršku samo Vukan ima”.

Zbog tog transparenta, nakon govora, Nenad Nešić, lider DNS-a sišao je sa bine i htio da se fizički obračuna sa ljudima koji drže transparent. U tome ga je spriječio Milan Radović, a nakon nekoliko trenutaka, Nebojša Vukanović uklonio je transparent.

 

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), također je stao na binu ispred okupljenih građana u Banjoj Luci.

– Režimska fabrika laži, a vi znate ko je to, RTRS, ubjeđivat će da nas nije bilo dovoljno da nas je bilo malo. A mi večeras jasno kažemo: “Dosta je”. RS nije njihova ni naša, već je i njihova i naša. Ona mora biti majka sviju nas, a ne samo jednog sina, a vi znate kako se zove taj sin – rekao je Nešić.

Poručio je da oni na vlasti kradu na svemu, pa i na kisiku, koji život znači.

– To je ono što je svrha njihove vlasti. Mi u oktobru 2022. godine idemo da pobijedimo, ali nećemo da pobjedimo ni za Draška, ni za Nenada, ni za Milana, ni za Mirka, nego za srpski narod. Ako budemo kao oni nemojte nas trpiti ni godinu. RS nema pravo da trpi više – kazao je, između ostalog, Nešić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79