Incident na turniru u Zenici: Aldina Đidića optužuju da je pretukao protivničkog igrača

Futsal-team Tešanj putem Facebook profila objavio je da je osnivač Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH Aldin Đidić na malonogometnom turniru održanom proteklog vikenda u Zenici verbalno i fizički napao njihovog igrača Amera Rekića.
Kako se navodi, Đidić je poslije završene utakmice protiv ekipe ZE TRANS, potpomognut saigračem Bernadom Imamovićem udario Rekića u predjelu lica, nakon čega su ga počeli šutirati dok je ležao na zemlji.

Prema tvrdnjama ekipe Futsal-team Tešanj izostala je i reakcija obezbjeđenja, kao i hitne pomoći s obzirom da navedne službe nisu bile prisutne u dvorani, a također su istakli da nisu provedene ni Covid mjere.

“Na turniru u Areni Zenica poslije završene utakmice protiv ekipe ZE TRANS, nekada veliko ime bh. fudbala Aldin Džidić prvo verbalno pa kasnije i fizički uz pomoć još jednog svog saigrača po imenu Bernad Imamović šamara, te potom udara u predjelu lica jednog našeg igrača. U tom trenutku naš igrač pada na pod gdje ga sa leđa nogom šutira Imamović, da bi ga potom Džidić udario šakom u sljepočnicu prilikom čega našem igraču puca arkada… Tu se napad ne završava. Dok je naš igrač, raskrvačen ležao na podu, ovaj dvojac (Imamović i Džidić) “cipelare ” istog još dobrih 10-tak sekundi, gdje se tada napokon prekida sve ovo”, navodi se u poruci Futsal-team Tešanj objavljenoj na Facebooku.

Napadu je navodno prethodio verbalni okršaj dvojice igrača u kojem je Rekić prema tvrdnjama svjedoka opsovao majku nekadašnjem igraču Čelika.

Inače, Đidić nije bio spreman za Klix komentarisati detalje incidenta.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79