Incident u Austriji: Srbin i Bosanac potukli se zbog muzike pa završili iza rešetaka!

Naime državljani BiH i Srbije, inače komšije u zgradi potukli su se zbog glasne muzike i policija je poslije incidenta privela obojicu

U austrijskom Elizabet-Vorštadtu 17. septembra uveče došlo je do fizičkog obračuna dvojice muškaraca, saopštila je policija Salcburga, prenosi Kurir.

Kako se navodi, tuči je prethodio verbalni sukob dvojice komšija, a povod je za sukoba je bila glasna muzika koja je dopirala iz stana 35-godišnjeg Srbina. To je naljutilo njegovog komšiju Bosanca (49), koji je došao pred stan i nogom udario u vrata.

On je zaprijetio komšiji da će ga likvidirati, a onda ga udario sa cijevi od usisavača. Srbin koji je zadobio povrede u napadu, uspio je da odgurne Bosanca koji je tada pao i takođe se povrijedio.

Po dolasku policijske patrole, državljanin Srbije se ponašao vrlo agresivno prema policiji nakon čega je lišen slobode i po nalogu tužilaštva Salzburga prebačen iza rešetaka. Lišen slobode je i državljanin BiH za koga se ispostavilo da nelegalno boravi u Austriji, zbog čega mu prijeti protjerivanje iz Austrije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79