Incident u autobusu Lasta: Vozača napao nožem dok su prolazili kroz Austriju (VIDEO)

Putnici u autobusu Laste iz Srbije ni slutili nisu da će njihov put za Austriju završiti sa službenicima policije i hitne pomoći.

,,Ne mogu dati tačno vrijeme, ali u jednom trenutku vozač autobusa je samo uključio noćna svjetla. Drijemao sam na sjedalu, dok se nisu čuli vrisci u prednjem dijelu autobusa. Jedan muškarac nožem je ubo rezervnog šofera koji je sjedio u prvom redu. Mogao sam vidjeti 3 – 4 ubodna pokreta.  Prvo sam mislio da je atentator i da će sve dignuti u zrak. Prijetio je nožem ljudima koji su sjedili u autobusu”, piše izvor za portal Crne Hronika.

,,Treći vozač autobusa i jedan čovjek pokušali su da mu otmu nož iz ruke. Vidio sam da se oštrica noža odlomila i da je počinitelj držao dršku samo u desnoj šaci. Još jedan čovjek iz stražnjeg dijela autobusa također je priskočio u pomoć i zadržali su počinitelja na sjedalu. Počinitelj se branio, ali smo ga držali oko 20 minuta prije nego što je policija došla i odvela počinitelja”, završava ispovijest.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79