Incident u bolnici: Priveden pacijent zbog prijetnji doktoru, policija mu pronašla pištolj

U Kantonalnoj bolnici u Zenici u petak je došlo do incidenta zbog kojeg je jedan pacijent na Odjelu otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije uhapšen. Iako su se pojavile informacije kako je on repetirao pištolj na ljekara ovog Odjela, to nam je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona demantovano.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, policiji je prijavljeno kako pacijent upućuje verbalne prijetnje, prenosi Faktor.

– Njega su do dolaska policije zadržali radnici na osiguranju u bolnici. Policajci su kod njega pronašli pištolj koji je oduzet, dok je on priveden – kazala nam je Alić.

Kako nezvanično saznajemo, doktor kojem je muškarac prijetio čak nije ni bio u ordinaciji, a prijetnje su čuli ostali pacijenti koji su o tome obavijestili osiguranje. Navodno je muškarac bio izrevoltiran time što je predugo čekao termin za prijem kod doktora.

Kontaktirali smo i zeničku Kantonalnu bolnicu, kako bi nam iz prve ruke kazali šta se to tačno dešavalo na Odjelu otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije, međutim iz bolnice su nam kazali kako im treba vremena da provjere ove navode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79