Incident u Kreševu: Bahato ponašanje službenih osoba prema imamom džamije

Večeras se u mjestu Alagići kod Kreševa desio incident gdje je policijska patrola zaustavila teravih imama A.B. koji teravih namaze obavlja u džematu u Crnićima.

Naime, po polasku na teravih namaz u 21:05h, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. što je i uredu zbog zabrane kretanja usljed epidemioloških mjera.

Nakon što je imam A.B. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da “puše u balon”.

Trojica policajaca su bili u patroli te su imamu kazali da znaju da je sveti mjesec za muslimane, ali da mora puhati balon (bez ikakvog opravdanog razloga). Također, imam, A.B., je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju “puhati u balon” po nalogu komandira PS Kreševo, ali i da su za vrijeme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nit su zaustavljana, a kamoli da su vozači alkotestirani.

O ovom incidentu, bahatom i neosjetljivom ponašanju policijskih službenika, Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Kiseljak, pod kojeg potpadaju i kreševski džemati, je već obavijestio kantonalni MUP, a dotična tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK potvrdio je predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić za portal mahalla.ba.

Ovaj slučaj ćemo pomno pratiti i, zasigurno, nećemo propustiti da ne objavimo i najsitniji detalj iz ovog slučaja piše mahalla.ba

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79