Indira Kučuk – Sorguč negativno komentira Bregovića: Sarajevo ne da svakom izrodu da u njemu muzicira i svoj lažnjak prosipa

Poznata intelektualka i autorica čuvene “Mahaluše” Indira Kučuk – Sorguč oglasila se povodom koncerta Gorana Bregovića koji se sinoć održavao u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je na svom Instagram profilu objavila fotografiju Bijele tabije, lokacije na kojoj je koncert trebao biti održan, ali je zbog kiše premješten u Skenderiju, te Bregovića nazvala “izrodom”.

– Zagonetni grad Hodidjed / Stari grad Vratnik / na kojem je izgrađena Bijela tabija – danas nacionalni spomenik kulture u BiH – uvijek je natkrivala posebna duhovnost i natprirodna svjetlost koja je čuvala grad i njegovu dobru supstancu. Kako nekad tako i sada. Ne da Bijela tabija (nije džaba “bijela”) svakom u njoj zasvirati i svoj lažnjak prosipati. Hvala Božijem proviđenju na tome – napisala je Kučuk – Sorguč iznad fotografije.

Autorica čuvene “Mahaluše” potom je, kako se evidentno može zaključiti iz njene objave, Bregu nazvala izrodom.

–  Sarajevo ne da svakom da ga gleda, a bogme ni svakom izrodu da u njemu muzicira i svoj lažnjak prosipa – zaključila je Kučuk – Sorguč.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments