Industrijalac Mital napustio BiH, otputovao u London

Industrijalac Pramod Mital i dvojica njegovih saradnika Parameš Batarči i Radživ Das, koji su jučer pušteni iz pritvora u Tuzli, napustili su BiH, potvrđeno je za “Avaz”.

Mital je, kako saznajemo, sinoć napustio BiH i otputovao u London, u kojem živi već 20 godina.

Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli oni su jučer pušteni da se brane sa slobode uz prihvaćenu kauciju od 1,5 miliona eura i 11 miliona eura depozita.

Mital je tako za odbranu sa slobode položio 12,5 miliona eura. Sud Mitalu i njegovim saradnicima nije zabranio napuštanje države, ali jeste uveo zabranu poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, kao i drugih dužnosti u ovoj kompaniji.

Obavezni su da se javljaju na sve poziva Suda. Ako osumnjičeni pobjegnu, rješenjem će biti  određeno da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH.

– Jemstvo će se ukinuti i ako se osumnjičeni uredno ne odazovu na poziv Suda ili Tužilaštva te će biti određeno da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH i u tom slučaju prema osumnjičenima će biti određena mjera pritvora – kaže se u rješenju Suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79