Informacije o napada u Tesliću: Mladići se naguravali, pa odbacili bombu

Informacije o napada u Tesliću: Mladići se naguravali, pa odbacili bombu


Napad u Tesliću sinoć je izazvao veliku pažnju javnosti nakon što su dvojica mladića bila povrijeđena u eksploziji ručne bombe.

Prema dostupnim informacijama, incident je započeo verbalnim sukobom između osumnjičenog M.J. (20) i oštećenog J.S. (25), nakon čega je situacija eskalirala do tačke kada je M.J. izvadio bombu.

Izvori iz “Nezavisnih” navode da su se mladići razišli nakon svađe, ali je M.J. kasnije došao do kuće J.S. s bombom. Kada je J.S. shvatio da M.J. posjeduje eksplozivnu napravu, došlo je do fizičkog sukoba u pokušaju da se bomba oduzme. U tom trenutku, osigurač je izvađen, a mladići su uspjeli odbaciti bombu nekoliko metara dalje prije nego što je eksplodirala.

U eksploziji je J.S. zadobio lakše povrede i pušten je na kućno liječenje, dok je M.J. zadržan u bolnici u Doboj, ali nije u životnoj opasnosti.

Policijska uprava Doboj izvijestila je da rade na dokumentiranju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materijala.

Osoba M.J. se trenutno nalazi pod nadzorom u bolničkoj ustanovi, a policija je izjavila da je u toku istraga koju vodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Uviđaj je već obavljen u prisustvu policijskih službenika i tužioca, dok se detalji ovog neobičnog incidenta nastavljaju istraživati.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija