Inicijativa Semira Osmanagića: Novak Đoković počasni građanin Visokog

Samo dan nakon osvajanja Roland Garosa na inicijativu Semira Osmanagića, direktora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” predloženo je da se Novak Đoković, prvi reket svijeta proglasi počasnim građaninom Visokog.

– Upravo danas smo podnijeli incijativu komisiji za dodjelu priznanja za njegove zasluge u promociji Visokog i izgradnja pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u svijetu. On je tri puta posjetio piramide, tunele i park. Svaka njegova posjeta privukla je pažnju medija širom svijeta i svaki njegov intervju bio je izuzetno afirmativan. Zalagao se za saradnju na našim prostorima. Kompletno njegovo zalaganje je zadivljujuće i želimo na ovaj način da mu se odužimo – pojasnio je Osmanagić za portal “Avaza”.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić kazao da ga raduje taj njegov uspjeh kao i činjenica da je u nekoliko navrata odlučio posjetiti ovaj bh. grad.

-On je iz Visokog slao lijepe poruke tokom njegove posjete, a ukoliko uzmete činjenicu da je pobijedio nakon dolaska u Visoko i da je ponio ovu našu pozitivnu energiju onda moramo biti ponosni posebno iz razloga što će te poruke koje se šalju zasigurno dovesti i druge ljude da dođu i posjete naš grad i upoznaju njegove ljepote – naveo je Ganić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79