Inicijativa: Službena vozila posebno označiti da se ne mogu zloupotrebljavati u privatne svrhe

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Adis Arapović na današnjoj sjednici uputio je zastupničku inicijativu.

– Zbog brojnih primjera zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe, zbog niza dokumentiranih dokaza od strane Ureda za reviziju da je vrlo česta praksa da se službena vozila neodgovorno i neracionalno koriste za neposlovne ili neslužbene potrebe, te zbog svima poznate prakse da se službena vozila koriste za stranačke, predizborne i slične svrhe, obilježavanje vozila je najbolji način da se spriječi neodgovorno korištenje javne imovine, kao i da građani steknu više povjerenja u korištenje javnih resursa od strane najviših zvaničnika, nosilaca javnih funkcija i rukovodilaca.

Razbacivanje novcem građana, posebno u ovim teškim vremenima konačno mora biti zaustavljeno – istakao je ovom prilikom Arapović.

Dodao je da inicijativu upućuje prema Vladi Federacije BiH, a za izradu Pravilnika o vizuelnom označavanju službenih vozila u vlasništvu institucija i organa vlasti u FBiH, te preduzeća u većinskom vlasništvu Vlade FBiH.

– Vozila trebaju biti obilježena uočljivim naljepnicama i numeracijom ili na drugi adekvatan način. Donošenje Pravilnika treba biti okončano do 31. marta ove godine – naglasio je Arapović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79