Inicijativa Umihanića (SDA): Studentima iz Ukrajine omogućiti studiranje na Univerzitetu u Tuzli

Na današnjoj 54. sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, Šekib Umihanić poslanik iz redova SDA uputio je inicijativu koja se odnosi na pomoć studentima Ukrajine.

U inicijativi se navodi:

Povodom ratnih dešavanja u Ukrajini i granatiranja Univerzitetskih centara Ukrajine, čime je onemogućeno studiranje studentima Ukrajine, zadužuju se Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, Univerzitet u Tuzli i Vlada TK da posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kontaktiraju Ministarstvo obrazovanja Ukrajine i ponude pomoć, shodno mogućnostima, u nastavku studiranja, studentima iz ratom zahvaćenog područja Ukrajine, na Univerzitetu u Tuzli ili drugoj vrsti pomoći studentima iz Ukrajine.

– Nadam se da -e i ostali Univerziteti u Bosni i Hercegovini prihvatiti inicijativu i priključiti se ovoj akciji – rekao nam je Umihanić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79