Inicijativa za Stolac: Načelnik Bošković ukrao 272.000 KM

Iako građani bošnjačke nacionalnosti punim kapacitetom učestvuju u punjenju općinskog budžeta, Stjepan Bošković se svake godine potrudi da prilikom raspodjele budžetskog novca građani bošnjačke nacionalnosti nemaju pristup općinskom novcu

Inicijativa za Stolac želi upoznati javnost o nezakonitoj odluci Stjepana Boškovića – koji, kako navode, zahvaljući izbornim prevarama obnaša funkciju načelnika Općine Stolac – koja nije ništa drugo do klasični lopovluk.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Ovom spornom odlukom Stjepan Bošković, koja je donesena u januaru te sakrivana sve do maja, je ukrao namjenskih 272.000 KM iz budžetske 2018. koje je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem namjenski dodjelila Općini Stolac za rekonstrukciju ulice Uzinovići. Napominjemo da za prenamjenu (kriminalnu otimačinu) povratničkih sredstava nije imao saglasnost Vlade FBiH.

Iako građani bošnjačke nacionalnosti punim kapacitetom učestvuju u punjenju općinskog budžeta, Stjepan Bošković se svake godine potrudi da prilikom raspodjele budžetskog novca građani bošnjačke nacionalnosti nemaju pristup općinskom novcu koji im ravnopravno i zakonski pripada. Ilustracije radi, podsjetit ćemo da od 50 dodijeljenih stipendija njih 2-3 pripadnu studentima bošnjačke nacionalnosti, a aplicira ih na desetine.

Stjepanu Boškoviću ova količina diskriminacije po nacionalnoj osnovi koju redovno ponavlja godinama nije bila dovoljna  pa je zavukao ruku u džep povratnika koji žive u Uzinovićima i ukrao im 272.000 KM koji su zahvaljući naporima predstavnika Inicijative za Stolac bili usmjereni prema stolačkim povratnicima u ovoj najmnogoljudnijoj stolačkoj mahali. Želimo naglasati da je također iz budžetske 2018. iz istog transfera Vlade FBiH, Općina Stolac za svoje projekte dobila 500.000 KM što ovu Boškovićevu krađu čini još brutalnijom.

Istovremeno dok HDZ-ov Bošković krade sredstva povratnicima u Stocu, HDZ-ovi mediji kojih se ne bi postidio ni Gebels, kriminaliziraju Inicijativu za Stolac na način da izmišljaju navodna hapšenja neimenovanih lica koja su navodno funkcioneri Inicijative za Stolac, iako Inicijativa za Stolac nema funkcionera jer Inicijativa nije stranka nego narodni pokret za spas onoga što je preostalo do Stoca.

Inicijativa za Stolac će podnijeti krivičnu prijavu protiv Stjepana Boškovića i zatražiti od Vlade FBiH da učini sve da ova sredstva budu implementira ulice kroz Uzinoviće za šta i jesu namijenjena prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79