Inicijativa za uspostavu mesdžida u srednjim i osnovim školama kao i javnim institucijama na području grada Zenica

Svjedoci smo problema u kojima se nalazimo kako zbog COVID-a 19, tako isto i problema nefunkcionalnosti vlasti samim tim i zanemarivanja prava naših sugrađana i sugrađanki.

S tim u vezi odlučio sam da pokrenem inicijativu za uspostavljanje i izgradnju mesdžida za obavljanje namaza i vjerskih obreda samim tim i časova vjeronauke u istim, piše portal 072info.com.

Mnogo puta smo mogli posvjedočiti narušavanju prava u obrazovnim i javnim institucijama za obavljanje vjerskih dužnosti.

Kao država koja korača prema EU smatram da trebamo obezbjediti pravo na molitvu svakome i u svakoj instituciji po uzoru na zapadne zemlje, a i razvijene zemlje istoka.

Svjedočimo da manjka velikih projekata u sektoru obrazovanja na nivou ZDK ali nipošto projekte koji će doprinijeti poštivanju prava na vjerske slobode i sve druge ne smijemo zanemariti i pravdati njihovo zanemarivanje nedostatkom sredstava.

Delić Ajdin

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79