Inspekcija prekinula korona party u Lukavcu i zatvorila klub u kojem je bilo 500 ljudi

Akcijom inspektora sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu prekinut koncert za vrijeme kojeg su prekršene sve mjere koje su predviđene za suzbijanje širenja koronavirusa. Klubu u kojem je zatečeno okvirno 500 osoba izdata je zabrana rada.

Oglasio se MUP TK za CH: Službene osobe prekinule navedeni skup!

Kao što je poznato, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je održan koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, kojem je prisustvovao veliki broj posjetitelja.

Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.

Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesavjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.

“Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen”, kazao je Mehanović za Klix.ba.

Zavirite na korona party sa Đanijem u Lukavcu: Stolovi puni, bez distance i zaštite (VIDEO)

Kantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Iz Operativnog centra policije su za Klix.ba kazali da je akcija sprovedena u vremenskom periodu od 23:30 sati do 1:15 sati iza ponoći.

Ovo nije prvi put da se u Tuzlanskom kantonu krše mjere nadležnih, s obzirom na to da su ovakve situacije zabilježene i na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradaču i Srebreniku gdje se uunutrašnjosti objekata okupio daleko veći broj osoba od dozvoljenog.

Također i tu je izostalo poštivanje ostalih propisanih mjera čija je primjena od velikog značaja u vrijeme kada Bosna i Hercegovina bilježi sve veći broj inficiranih koronavirusom.

,,Fajront” u Lukavcu: Policija prekinula korona party sa Đanijem!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79