Inspekcija RS-a naložila skidanje trake s “Kajaka”, Stanivuković poručio: Obit će vam se o glavu

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković burno je reagovao nakon što je Republička inspekcija RS-a naložila da se otpečatiti ranije zatvoreni ugostiteljski objekat “Kajak”.

Danas je Republička inspekcija RS-a izdala rješenje da se skine traka sa nelegalnog objekta “Kajak” u banjalučkom naselju Borik. Ubrzo se oglasio Stanivuković poručivši da će im se to obiti o glavu.

“Grad će već sutra imati jasan odgovor na ovaj nečuveni pritisak Republičkog inspektorata i republičkih institucija na Grad i gradsku inspekciju, a sve u cilju zaštite jednog tajkuna i jednog lopova. Više ništa nije isto.”

U slučaju da gradska inspekcija to ne uradi u naredna tri dana poručeno im je da će im biti oduzeta saglasnost za obavljanje poslova inspekcijskog nadzora. Također, istaknuto je da gradska inspekcija nadzor ne obavlja blagovremeno, stručno, zakonito i savjesno.

Podsjećamo, u martu ove godine gradonačelnik Banje Luke je zatvorio ugostiteljski objekat “Kajak”, nakon što je tim za reviziju utvrdio da je izgrađen bespravno, odnosno na mjestu gdje je predviđeno da bude zelenilo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79