Inspekcija u Sarajevu zatvorila pet ugostiteljskih objekata

Inspekcija u Sarajevu zatvorila pet ugostiteljskih objekata


Od početka godine sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su izvršili ukupno 420 inspekcijska nadzora na okolnosti poštivanja Naredbi Federalnog kriznog štaba ministarstva zdravstva i zaključaka Vlade KS a u vezi s aktuelnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, potvrdili su Feni iz KUIP-a KS.

Za utvrđene nedostake izdato je 139 rješenja o otklanjanju nedostataka, pet rješenja o zabrani rada ugostiteljskim objektima, zbog grubog kršenja epidemioloških mjera, te 16 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 29.800 KM, pretežno ugostiteljskim objektima – kazala je Feni glasnogovornica KUIP-a KS Vildana Brdarić.

Prema njenim riječima, kantonalni sanitarni inspektori nastavili su sa primjenom hitne mjere privremenog zatvaranja objekata u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama KS, te je od početka godine za tri ugostiteljska objekta donesena mjera zabrane rada na 48 sati (općine Centar, Novi Grad i Ilidža), jednom ugostiteljskom objektu na period od osam dana (Ilidža), dok je jedno rješenje privremene zabrane rada doneseno na period od 15 dana (Centar).

Iz KUIP-a KS napominju da je predmet nadzora sanitarnih inspektora kod subjekata nadzora držanje fizičke distance i razmaka između stolova, broj gostiju/kupaca/putnika, poštivanje VTP pravila, nošenje maski, pojačana dezinfekcija, prisustvo Covid redara i druge preventivne mjere, kao i sanitarno-higijenski uslovi u objektima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija