Inspekcija u SBK-u ima pune ruke posla: Izrečene kazne u iznosu od 68.750 maraka

Inspekcija u SBK-u ima pune ruke posla: Izrečene kazne u iznosu od 68.750 maraka


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik, proveli su intenzivne inspekcijske nadzore na području Srednjobosanskog kantona (SBK), što je rezultiralo značajnim otkrićima i izrečenim kaznama u ukupnom iznosu od 68.750 maraka.

U sklopu 29 inspekcijskih nadzora u Fojnici, Vitezu, Busovači, Novom Travniku, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Kiseljaku i Bugojnu, inspektori su otkrili 12 neprijavljenih radnika.

Ove aktivnosti dio su kontinuiranih napora Porezne uprave FBiH da suzbije rad na crno i osigura poštivanje zakonskih obaveza poslodavaca.

Pored otkrivanja neprijavljenih radnika, inspektori su provjeravali i druge aspekte poslovanja, uključujući izdavanje fiskalnih računa, vođenje poslovnih knjiga i evidencija, te registraciju poslovnih objekata.

Kazne u iznosu od 68.750 maraka izrečene su zbog raznih prekršaja, uključujući neprijavljivanje radnika i nepravilnosti u vođenju poslovne dokumentacije. Inspektori su upozorili poslodavce na potrebu poštivanja zakona i najavili daljnje kontrole kako bi se osiguralo pravedno i transparentno poslovanje u cijelom kantonu.

Inspekcijski nadzori nastavit će se i u narednom periodu, a Porezna uprava FBiH poziva sve poslodavce da registriraju svoje radnike i poslovne objekte u skladu sa zakonom, te da izbjegavaju nepravilnosti koje mogu dovesti do visokih novčanih kazni i drugih sankcija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija