Inspektor FUP-a Nermin Šehović o nestanku snimaka iz istrage slučaja “Dženan Memić”: Pustili su da vrijeme učini svoje

Nermin Šehović, inspektor FUP-a, predsjedavajući Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština KS za slučaj “Dženan Memić” večeras je gostujući na Face TV govorio o propustima u istrazi o stradanju Memića.

Objašnjavajući izuzimanje snimaka s videonadzora, na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, kako je moguće da su svi snimci nestali, kazao sljedeće:

Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno.

U studiju je bio i advokat porodice Memić Ifet Feraget. Na pitanje ko je učestvovao u ometanju istrage u slučaju “Memić” Feraget je rekao:

Dovoljno je reći da se radi o policajcima, tužiocima i doktorima. Doktorima koji su se bavili vještačenjima Alise Mutap. Znaju se sva tri imena, Dželilović, Alajbegović i Savić. Oni su proveli timska vještačenja. Prvo vještačenje s doktorom Kučukalićem na čelu je isključilo amneziju. Drugo timsko vještačenje su trebali provesti vještaci koje je odredila Uprava KCUS-a. Postavlja se pitanje zašto se traži vještačenje s KCUS-a. U medicinskoj dokumentaciji nema ni potresa mozga, što znači nema ni amnezije – rekao je, između ostalog, Feraget.

Gost u studiju je bio i Dino Osmankadić, vještak MUP-a KS koji je rekao da “je sam tražio da gostuje u emsiji jer se njegovo ime spominje na pojedinim portalima gdje je označen kao “nečasni stvor”, koji je pokušao zataškati i prikiti ubistvo Dženana Memića.

– Dino došo’ sam – ponavljao je Osmankadić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79