Inspektori na Medicinskom fakultetu provjeravaju diplomu Sebije Izetbegović

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS od jučer su u prostorijama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Vrše provjere akademskog obrazovanja i sticanja zvanja prof. dr. Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

“S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje juče su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović. S obzirom da nadzor na navedene okolnosti još nije okončan, drugi detalji nadzora u ovom momentu nisu poznati”, kazala je Vildana Brdarić, stručna saradnica za informisanje KUIP KS.

Podsjetimo, brojni političari zatražili su da se diploma Sebije Izetbegović ispita. Osim Vlade KS, provjeru su zatražili i federalni parlamentarci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79