Inspektori u RS-u tijekom pandemije izrekli kazne veće od pola milijuna KM

Zbog nepoštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, inspektori su do sada obavili više od 33.600 kontrola u RS-u, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM.

Do sada je za 50 ugostiteljskih objekta u RS-u izrečena mjera privremene zabrane rada, podaci su Inspektorata RS.

“Inspektori će i u narednim danima nastaviti kontrole poštivanja preventivnih mjera u skladu sa Zaključcima Republičkog stožera za izvanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS. Pozivamo privredne subjekte i građane da ostanu odgovorni i dosljedni u poštivanju preventivnih mjera i da tako daju svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa”, poručili su iz Inspektorata RS.

Više puta je naglašeno da cilj kontrola nije kažnjavanje, već osiguravanje primjene propisa, odnosno zaštite zdravlja i života građana.

“Poslovni subjekti koji poštuju mjere i organiziraju svoj rad u skladu s preporukama Instituta za javno zdravstvo RS ne trebaje se brinuti zbog dolaska inspektora. Međutim, svako neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana bit će strogo kažnjeni”, priopćeno je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79