Inspektori za vikend u Sarajevu izdali 43 prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 77.000 KM!

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP) sprovodi pojačan inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima, tržnim centrima, trgovinama, hotelima, kladionicama, javnom gradskom prijevozu i prati poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Proteklog vikenda izvršen je 261 inspekcijski nadzor na području devet općina u Kantonu Sarajevo, prilikom čega su uočene brojne nepravilnosti od prekobrojnog broja ljudi u zatvorenim prostorima, nepoštivanja socijalne distance do nepravilnog ili nenošenja maski.

Poziv na individualnu odgovornost

Za utvrđene nedostatke izdato je 40 rješenja o otklanjanju nedostataka i 43 prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 77.000 KM, od čega je 19 prekršajnih naloga u iznosu 36.000 KM ugostiteljskim objektima, kladionicama 16 prekršajnih naloga u iznosu od 28.000 KM i četiri prekršajna naloga u iznosu od 7.000 KM tržnim centrima, saopćeno je iz KUIP.

– I u narednom periodu ćemo, zbog alarmantne epidemiološke situacije, nastaviti sa intenzivnim i pojačanim inspekcijskim nadzorima kod svih subjekata. Koristim priliku da ih pozovem da maksimalno poštuju propisane mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i građane da iskažu individualnu odgovornost, a sve sa ciljem suzbijanja potpune eskalacije pandemije – kazao je direktor KUIP Fahir Halilović.

Veliki problem predstavljaju vozila gradskog prijeovza

Pregledano 76 kladionica

Odlukom Kriznog štaba KS naloženo da u sredstvima javnog gradskog prijevoza moraju biti prisutni covid redari, međutim nadzorom je uočeno da ta naredba nije ispoštovana.

Od 91 inspekcijskog nadzora, koliko ih je obavljeno u javnom gradskom prijevozu, covid redari nisu zatečeni ni u jednom vozilu. Saopćeno je da su izdata su rješenja o otklanjanju nedostataka koja će biti praćena po službenoj dužnosti.

Od četvrtka je pregledano 76 kladionica, te je izdato 16 prekršajnih naloga prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79