Inspektorima ponovo ukinuta presuda za trgovinu drogom

Ognjen Stijak u sudnici

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuću presudu nekadašnjim inspektorima za narkotike CJB Banja Luka Srđanu Raduloviću i Ognjenu Stijaku kojom su osuđeni na devet, odnosno pet godina i tri mjeseca zatvora zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je presuda ukinuta nakon što je sudsko vijeće uvažilo žalbe branilaca optuženih.

– Žalbe su uvažene i presuda je ukinuta, a postupak vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjoj Luci – rekla je Despotović.

Srđan Radulović ispred Suda

Podsjetimo, inspektori su uhapšeni u oktobru 2013. godine. Prvostepena presuda izrečena je u julu 2015. da bi je Vrhovni sud RS potvrdio u martu 2016. godine. Iako se radilo o pravosnažnoj presudi nju je 2018. godine ukinuo Ustavni sud BiH. Presuda je ukinuta zbog povrede prava na pravično suđenje korištenjem nezakonitih dokaza, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79