Inspektoru iz Bihaća koji je uhapšen s drogom određen pritvor od 30 dana

Općinski sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva USK da se uhapšenom inspektoru MUP USK Amiru Karabegoviću odredi jednomjesečni pritvor, saznaje “Avazov” portal.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), podsjećamo, uhapsili su prije dva dana Karabegovića u Bihaću zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Hapšenje su obavljena po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Tokom pretresa kod Karabegovića je pronađena veća količina narkotika, a uhapšen je prilikom primopredaje droge.
Sumnja se da se isti bavio proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Pogledajte količinu droge koju je sakrivao inspektor MUP-a

“U okviru ove akcije slobode je lišeno jedno lice. Policijski službenici SIPA-e su pretresli lica, jedno vozilo i porodičnu kuću. Tom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge marihuane, sredstvo za vezivanje – lisice, službenu policijsku legitimaciju i službeno oružje, kao i novac u iznosu 3.000 KM”, kazao je Miladinović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79