Institucije imaju više od 800 vozila: Vlada FBiH kupuje još pet auta

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH trebala bi uskoro objaviti javni poziv za kupovinu još pet službenih auta za federalne institucije, po cijeni od 190.000 KM.

Odobrenje danas

O tome će danas raspravljati ministri na sjednici Vlade FBiH, koja treba odobriti nabavku.

Prema prijedlogu odluke, auta od po 40.000 KM dobit će Ured Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima EU, Arhiv FBiH, Federalna direkcija za robne rezerve te Ured Vlade FBiH za evropske integracije. Za Finansijsku policiju FBiH bit će nabavljeno auto od 30.000 KM, prenosi Avaz.

Riječ je nastavku kupovine novih službenih auta, nakon što je prošli mjesec objavljen tender za nabavku 24 vozila u vrijednosti od 910.000 KM. Ovaj tender još traje.

Tako će ove godine biti izdvojeno skoro 1,1 milion maraka za nove službene putničke automobile.

800 vozila

I prošle godine su za potrebe federalnih institucija kupljena 22 nova auta, plaćena više od milion KM.

Prema ranijim podacima, vozni park federalnih institucija broji više od 800 vozila i nastavlja rasti. Njegova vrijednost premašuje 36 miliona KM, a kada bude realizirana i ovogodišnja kupovina, vozni park Vlade FBH vrijedit će više od 37 miliona KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79