Institucije mogle spriječiti ubistvo: “Boli me što glumi Boga”

Dijana Petković, kćerka Gojka Veselića (76) za čije svirepo ubistvo se sudi Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša, zatražila je u Okružnom sudu u Banjoj Luci da optuženom izrekne najveću moguću kaznu.

– To treba biti poruka javnosti da se takva djela adekvatno kažnjavaju, a ne da izađe za godinu dana. On je i ranije činio krivična djela, ali su institucije zakazale. Da nisu zakazale ne bi počinio ubistvo – kroz suze i plač je rekla Petković.

Boli me što glumi Boga

Vajukić se tereti da je 24. januara ove godine nasmrt pretukao Veselića u njegovoj kući u Koljanima, a u pokušaju da prikrije zločin tijelo je bacio u bunar.

– Boli me što osobe poput Vajukića glume Boga i daju sebi za pravo da odlučuju o tuđim životima. Meni je srce iščupano! Niti živim, niti dišem. To je neopisiva bol i ožiljak. Genocid nad mojom porodicom – rekla je Petković.

Prisjetila se da je 25. januara posumnjala da s ocem nešto nije uredu, jer mu je telefon bio ugašen, a od komšija je čula da je Vajukić pokušao provaliti u susjednu kuću.

– Sumnjala sam da se nešto loše dogodilo. Ali mi je jedna komšinica rekla da je vidjela oca kako čisti sneg, pa mi je bilo lakše. Telefon mu se nekad isključi, jer mu se isprazni baterija – priča Petkovićeva.

Međutim i sutradan je telefon bio isključen i znala je da se nešto loše desilo. Krenula je ka očevoj kući i pozvala policiju.

– Zatekla sam ispreturanu kuću, vidjela tragove krvi po plafonu i zidovima koje je neko brisao. Oca nije bilo. Znala sam da ubijen i posumnjala na Vajukića. To sam rekla kolegama inspektorima, a na osnovu tragova sam sumnjala da ga je bacio u bunar – rekla je Petković, inače inspektor MUP-a RS koja je ranije radila na krvnim deliktima.

Svjedok Ljubinko Ostojić u sudnici je ispričao da mu je Vajukić rekao da je ”možda ubio Veselića”, jer mu nije htio posuditi novac. Prvo je, kako kaže, išao po novac kod komšinice Danice, ali ga je omela njena kćerka, pa je otišao kod Veselića.

– Kad mu nije htio posuditi novac istukao ga je. Ispričao je da ga je najviše tukao po prsima, te da se nije pomjerao. Pitao sam: ”Jesi li ga ubio?”, a on je mrtav-hladan rekao: ”Možda jesam”. Nasmejao se i rekao da će biti uredu i ako ga je ubio. Onda je skinuo odjeću i umio se – rekao je svjedok.

Kaže da mu je Vajukić sutradan ispričao da se ”riješio Veslića”.

– Prvo je ujutro pričao da mora otići do Veselićeve kuće da pospremi i da se riješi tijela. Na pitanje da li je Veselić živ, odmahnuo je glavom. Poslije mi je rekao da je s njega skinuo odjeću i bacio ga u bunar – tvrdi Ostojić, navodeći da nije vjerovao cijeloj priči sve dok nije došla policija.

 

Komšinica poslije preminula

Svjedok Dejan Popović kobne večeri je, neznajući gdje ide, sa Vajukićem došao do kuće Danice Stanić, u koju je optuženi pokušao da provali. Popović kaže da ga je u prvi mah odvratio od provale, pa su se udaljili od kuće. Međutim, Vajukić mu je prijetio da će ga pretući, pa se zaokrenuo ponovo ka Daničinoj kući. Kada je optuženi izašao iz auta Popović je sjeo za volan i otišao.

Gordana Božić, kćerka Danice Stanić, u sudnici je ispričala kako je Vajukić kritične noći pokušao da provali u njihovu kuću. Lupao je na vrata i razbio staklo. Pobjegao je nakon što je ona počela da viče ”policija, policija”.

– Mojoj majci se poslije toga pogoršalo zdravstveno stanje i umrla je mjesec dana kasnije – posvjedočila je Božić piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79