Institucije u BiH se oduprle hakerskim napadima: Sistem e-vlade danas ponovno pušten

– IT služba Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u proteklom razdoblju ulagala je izuzetne napore i održavala sisitem e-vlade u kapacitetu koji je omogućavao odgovarajući stepen pristupa serverima i pružanju usluga, navedeno je u saopštenju

Sistem e-vlade od danas je pušten u punom kapacitetu i korisnicima je omogućen neometan pristup svim servisima, što omogućava potpuno pružanje usluga u institucijama Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz Vijeća ministara BiH.

– IT služba Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u proteklom razdoblju ulagala je izuzetne napore i održavala sisitem e-vlade u kapacitetu koji je omogućavao odgovarajući stepen pristupa serverima i pružanju usluga, navedeno je u saopštenju.

Sve vrijeme su, kako se dodaje, bili omogućeni pristup službenoj web-stranici Vijeća ministara BiH i informisanje građana te se redovno odvijala e-komunikacija među institucijama, s građanima i medijskim zaposlenicima.

– Generalni sekretarijat Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uz očuvanje podataka na serverima, proteklo vrijeme je iskoristilo za daljnje jačanje online sigurnosti u institucijama Bosne i Hercegovine, zaključeno je u saopštenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79