Institut nezakonito nabavljao medicinsku opremu za UKC RS

Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, utvrdilo je postojanje nezakonitih radnji Instituta za javno zdravstvo RS u postupku javne nabavke kamera za mjerenje tjelesne temperature i medicinske opreme za potrebe UKC RS.

“Ovim nabavkama kompanija ‘A.R.M.S Sistemi’ d.o.o. Banjaluka pribavila imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM, kao i ‘Travel for fun’ d.o.o. Banja Luka i ‘Promeding’ .d.o.o. Laktaši, koji su pribavili korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM”, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Kako se dodaje, pripadnici MUP-a RS vrše pretrese više lokacija JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj, JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” i drugih poslovnih i privatnih objekata, a u vezi sa nezakonitim radnjama u postupcima javnih nabavki

“MUP ove aktivnosti provodi po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe JU “Dom za starija lica Doboj”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79