Intenzivirana potraga za Gačićem u Hadžićima i Suhodolu

Intenzivirana potraga za Gačićem u Hadžićima i Suhodolu


Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, za Hayat.ba je kazala kako se do podneva očekuje dolazak 130 policajaca iz drugih kantona kao ispomoć policajcima iz KS, nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubistva policajca kod Tarčin. 

– Nastavlja se intenzivna potraga za Gačićem. Potraga je intenzivirana na dijelu općine Hadžići, te u Suhodolu. Nakon što su aktivirani telefonski brojevi na koje građani mogu dostaviti informacije o Gačiću, imamo puno poziva. Sve informacije su nam dobrošle. Građani zovu, imaju konkretne informacije… Sve vijesti sa terena provjeravamo. Bilo je dosta slučajeva u kojima su nam građani javili da sumnjaju da su u nekom dijelu grada vidjeli Gačića. Naše patrole se odmah upućuju na mjesta gdje je navodno uočen i vrše identifikaciju. Jako nam je bitna saradnja sa građanima – kazala je za naš portal Kuldija.

Inače, Edin Gačić, višestruki ubica, već sedam dana je u bjekstvu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu.

(Amir Saletović / Hayat / Foto: Hayat)

(VIDEO) Pogledajte šta su kamere emisije “Slučajevi X” zabilježile


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija