‘Inzkov zakon’ više nije problem? Sada Dodik ima dva druga zahtjeva!

Mjesecima već predstavnici RS blokiraju institucije BiH zbog toga što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zakon kojim je zabranjeno negirati genocid u Srebrenici.

Vođa ove parade iz RS, Milorad Dodik, mjesecima već navodi kako je spreman prekinuti blokadu kako se ovaj zakon stavi van snage.

Kasnije je Dodik širio svoje uvjete, da bi došao do toga ‘da nema nazad’ i da ide u konačno ‘osamostaljenje RS unutar BiH’.

Međutim, večeras nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, očekivano ili ne Dodik je spustio loptu.

Tako je ponovo Dodik spreman na razgovore, te pokazuje ozbiljne znakove panike i straha ukoliko se njegov poziv za razgovor odbije.

A ono što je posebno zanimljivo jesu uvjeti koje Dodik postavlja kako bi se blokada institucija BiH okončala i njegovo pomahnitalo djelovanje konačno obuzdalo.

“RS je povrijeđena, mi se tamo razvlašćujemo primjenom sile međunarodnog faktora. Ovo je jedna konfuzna situacija u kojoj niko ne želi da pregovara”, kukao je Dodik.

A da bi se pregovaralo odnosno a bi blokade stale, Dodik je naveo dva ključna pitanja:

“Ustavni sud je donio odluke kojima nam oduzuma šume i poljoprivredno zemljište. Sad mi čekamo odluku da nam uzmu i vodu, pa nećemo moći hidroelektrane praviti, eksploatirati šljunakRS je povrijeđena, mi se tamo razvlašćujemo primjenom sile međunarodnog faktora. Ovo je jedna konfuzna situacija u kojoj niko ne želi da pregovara”, istaknuo je, praviti puteve…”naveo je Dodik.

“To su dva ključna pitanja koja moramo riješiti. RS ne može dopustiti da joj se to oduzme”, naveo je Dodik.

I toku cijele press-konferencije, doduše ni u danima prije nje, Dodik nije spominjao zakon o zabrani negiranja genocida. Pored toga, Dodik već dugo nije negirao genocid niti je od toga pravio političku temu.

  Suđenje Jasminu Hatiću za pucnjavu: Djevojka nije vidjela ko je pucao, vidjela Inajetovića kako skakutajući bježi?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79