Ipak im se nije isplatilo: Poslodavci u Istočnom Sarajevu kažnjeni jer su radili prekovremeno

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo za pola godine izvršili su 1.387 kontrola i utvrdili da se najviše nije poštovalo radno vrijeme, epidemiološke mjere i broj lica koji je bio dozvoljen u objektima.

Načelnik Odjeljenja Ratko Đurović rekao je Srni da su izdali 45 prekršajnih naloga i izrekli novčanih kazni u iznosu od 26.400 KM.

Đurović je rekao da su u maju na području Istočne Ilidže u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo sproveli akciju tokom koje je oduzeta veća količina duvana i duvanskih proizvoda bez potrebne dokumentacije kojoj ne može biti utvrđeno porijeklo.

On je podsjetio da su inspektori u julu sproveli akciju kontrole objekata gdje se vrši prodaja sladoleda, te su provjereni rok trajanja, čistoća i temperatura rashladnih uređaja, kao i mikrobiološka ispravnost.

“Kontrole su obuhvatile područje svih šest opština u sastavu grada Istočno Sarajevo i ustanovljeno je da su svi uzorci sladoleda koji su ispitivani bili negativni, što znači da je mikrobiološka ispravnost zadovoljavajuća”, naglasio je Đurović.

Inspektori u ljetnom periodu, kada se sladoled najviše konzumira, prilikom redovnih kontrola posebnu pažnju obrate na proizvodnju, promet i posluživanje, a često se vrše i vanredni inspekcijski pregledi koji se odnose samo na subjekte koji se bave proizvodnjom i prometom sladoleda.

Đurović je napomenuo da sladoledi “Snikers”, “Tviks”, “Bounti” i “MiMc” određenog pakovanja, roka, o kojima je dostavljeno obavještenje o povlačenju sa tržišta nisu zatečeni u kontrolisanim subjektima, čemu je uveliko doprinijela preventivna kontrola objekata koji u svojoj ponudi vrše prodaju sladoleda.

Za šest mjeseci tržišna inspekcija izvršila je 307 kontrola, inspekcija za hranu 142, zdravstvena inspekcija 12 i poljoprivredna inspekcija 68 kontrola. Urbanističko-građevinska inspekcija je izvršila 115 kontrola, saobraćajna 112, veterinarska 574 i ekološka inspekcija 57 kontrola.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79