Irfan Čengić inicira izmjenu zakona koja pogoduje bratovoj firmi

Ponukan navodno nedavnom incidentnom situacijom kada je su majka i dijete sa invaliditetom izbačeni iz taxi vozila, generalni sekretar SDP-a i zastupnik u federalnom parlmentu Irfan Čengić predložio je izmjenu zakona kojim omogućava uključivanje specijaliziranih vozila u taxi prevoz za osobe sa invaliditetom.

 

Podršku je dobio od stranačkog kolege, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, koji je čak preuzeo ideju za zakonske izmjene.

– Ovim izmjenama zakona bi se omogućilo da se u promet stave taxi vozila koja bi u potpunosti bila prilagođena osobama sa invaliditetom. Žao mi je što federalno Ministarstvo saobraćaja ovaj problem godinama ne rješava i zahvalan sam zastupniku Čengiću koji će uputiti zakon o parlamentarnu proceduru – reći će Šteta nakon sastanka sa Irfanom Čengićem.

Gle slučajnosti, Irfanov brat Tarik ima firmu’CHB d.o.o.’, koja bi se idealno ‘uklopila’ u najavljene izmjene zakona.

‘CHB d.o.o. pruža usluge kombi prevoza, rent a car, i organizaciju svih vrsta prevoza. stoji u opisu djelatnosti ove firme, piše Index.ba.

Dobre poslovne ideje koje možeš ‘oplemeniti’ budžetskim novcem očito ne nedostaju braći Čengić.

Upravo na programima Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom tek osnovani ‘CHB’ je inkasirao stotine hiljada maraka za zapošljavanje invalidnih osoba, dobivši uzgred i sredstva za otvaranje salona ljepote, marketinške agencije, proizvodnje mirisnih svijeća te rent a car-a službe, o čemu je Žurnal iscrpno pisao.

Indikativno je da su većinu tih sredstava inkasirali kadrovi SDP-a koji su listom otvarali frime u kojima će, budžetskim novcem naravno, zaposliti određeni broj invalida, a ostata novca koristili za, primjera radi, nabavku čokoladnih lampi za solarij!

Kako je posljednja raspodjela za ‘CHB’ malo ‘utanjila’ u odnosu na prethodnu godinu, tek nešto repromaterijala za salon ljepote i 17.000 maraka za materijal i sirovine za izradu mirisnih svijeća, eto prilike da se uz sitne zakonske preinake, iz budžeta namakne još poneko vozilo, sve pod krinkom obezbjeđenja taxi prevoza za osobe sa invaliditetom.

To što jedan brat može predložiti pogodujuću izmjenu zakona, dešava se u BiH. Nema tu ništa lično, to je samo biznis, rekoše davno oni koje nazivamo ‘kontroverzni biznismeni’ .

 

Irfan Čengić inicira izmjenu zakona koja pogoduje bratovoj firmi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79