Irfan Čengić najavio kandidaturu za načelnika Starog Grada

Irfan Čengić

Član SDP-a Irfan Čengić je najavio danas da bi se za tri godine mogao kandidovati za načelnika općine Stari Grad kako bi vratili Ibrahimu Hadžibajriću za “izdaju” u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Upitan da li je tačno da on želi biti gradonačelnik Sarajeva Čengić je odgovario da je to besmisleno jer je upravo on gurao Jasmina Ademovića da bude predsjedavajući Gradskog vijeća, a poznato je da ove dvije funkcije ne mogu izvršavati osobe iz istog naroda.

– Ja sam poznat kao neko ko puno voli da radi. Mjesto gradonačelnika nije mjesto gdje ima puno da se radi, nego je simbolično i protokolarno mjesto za koje je bitno da imate nekoga poput Bogića Bogićevića”, kazao je Čengić.

Priznao je  da bi rado “sklonio” Ibrahima Hadžibajrića iz općine Stari Grad.

– Ja bih više volio neke pozicije gdje mogu da radim za građane i sigurno da će mi ovakvo postupanje Ibrahima Hadžibajrića olakšati da se vjerovatno kandidujem za načelnika općine Stari grad, ako ne budemo imali boljeg kandidata i da tako završimo njegovu vladavinu”, rekao je Čengić gostujući na FTV-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79