Irfan Čengić podnio ostavku: “Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu”

Irfan Čengić objavio je na svom Facebook profilu da podnosi ostavku na sve funkcije u SDP BiH jer Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva. Kazao je da je Bogić Bogićević jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude.

– Odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića – naglasio je Čengić.

Bogić Bogićević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Dodao je da se nema namjeru valjati u blatu i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi.

– Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini – zaključio je Čengić.

Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude.
Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade.

Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića.

Srdić: Četvorka je uprljala ime Bogića Bogićevića, a meni i supruzi prijete

Mnogi pitaju zašto moji privatni prijatelji nisu danas glasali, sa dva vijećnika sam blizak. Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi.

Izvinjavam se svim novinarima i građanima kojima danas nisam stigao odgovoriti iz opravdanih razloga.

Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi.
Više bih volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79