Irhadu Kurtaju povećana kazna na 7 godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH povećao je kaznu Irhadu Kurtaju (39) na sedam godina zatvora zbog nanošenja teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

Pao na sfalt

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda Kurtaj je bio osuđen na pet godina i osam mjeseci. Tužilaštvo je od Vrhovnog suda tražilo veću kaznu, dok je odbrana bila mišljenja da se Kurtaju treba izreći blaža kazna.

Kurtaj je optužen da je 13. septembra 2019. godine u 19.55 sati u ulici Gradačačka, sarajevska općina Novi Grad, nakon kraće verbalne prepirke, brutalno pretukao D. L. (56), nastanjenog u Sarajevu.

Navodi se da je 56-godišnjeg D. L. udario pesnicom, usljed čega je nastradali pao na asfalt, a Kurtaj ga je nastavio udarati rukama i nogama u predjelu glave i gornjeg dijela tijela.

Duboka koma

Oštećeni D. L. je zadobio više teških povreda opasnih po život te je pao u stanje duboke kome, da bi tri dana poslije preminuo na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

Kurtaj je poslije napada pobjegao, ali je uhapšen nakon raspisivanja potrage. Presuda Vrhovnog suda je pravomoćna i optuženi Irhad Kurtaj će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79