Irma Baralija odgovorila Bakiru Izetbegoviću: Sve što se moglo izdati, vi ste izdali

Nakon što je lider Stranke Demokratske Akcije Bakir Izetbegović sinoć izjavio da je SDA omogućila izbore u Mostaru, a da je potpredsjednica Naše stranke i nositeljica liste “BH bloka” za gradsko područje Stari grad Irma Baralija “izdala Mostar”, reagirala je i Baralija.

Bakir Izetbegović: SDA je omogućila izbore, a Irma Baralija je izdala Mostar

– Kad je riječ o tome ko je donio izbore gospodine Izetbegoviću, donijela sam ih ja. Vi ste ih sa Čovićem etnički instrumentalizirali i usmjerili ka usvajanju izbornog zakona upravo po Čovićevoj mjeri. To znači da će se legitimitet hrvatstva određivati u izbornim jedinicima u kojima HDZ egzistencijalno i emotivno ucjenjujući ljude dobija većinu glasova. Da smo pristali da se upletemo u rotirajuće kole isključivo a vama, to bi bio novi detalj u Čovićevom narativu o vječitoj ugroženosti Hrvata i ojačalo mu pregovaračku poziciju za stolom s predstavnicima međunarodne zajednice te vodu tjeralo na njegov mlin kad je u pitanju Izborni zakon, ali i još dublja etničko-teritorijalna podjela zemlje. Krivo vam je što ste prozreni i što je pitanje dana kada će detalji vašeg sporazuma sa HDZ-om izaći na vidjelo – istakla je Baralija na Facebooku.

Potom je dodala:

– Shvatam, u kontekstu predaje Federalnog doma naroda HDZ-u, a državnog SNSD-u, u kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj istoriji, otkrivanje navodnih izdajnika djeluje kao slamka spasa, ali svi znaju da se u Mostaru više nema šta izdati. Sve što se moglo izdati, izdali ste vi.

Smetamo vam jer smo odbili da budemo opozicioni smokvin list kojim ćete prekriti nečasne radnje koje i u ovom trenutku spremate kreirajući budžet upravo s HDZ-om. Smetamo vam jer nećemo biti demokratski dekor koji će vam prešutiti 30 godina zajedničke vladavine Mostarom u toku kojih su nestali Soko, Aluminij, Komos, Fabrika duhana, Tekstilni kombinat, ukratko, sve. Pritom ni deponiju niste bili u stanju otvoriti, a novce od kolektora, najznačajnijeg projekta nakon obnove Starog mosta, ste proćerdali.

Baralija dodaje da neće dopustiti da istina o 30-godišnjoj krađi ostane zataškana i nikakva etiketiranja neće “zaglušiti njihove četiri godine rada na sankcionisanju SDA-HDZ kriminala koje su pred nama”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79