Irma Baralija se predomislila pa povukla ostavku?

Kako saznaje portal Klix.ba, potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija povući će ostavku koju je bila podnijela nakon nesuglasica u rukovodstvu svoje stranke zbog tretmana njene šale sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Baralija je predsjedniku Predragu Kojoviću zamjerila izvinjenje koje je on napisao na društvenim mrežama zbog Baralijine šale na račun sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić, a ona mu je spočitala takav čin “javnog puštanja niz vodu”.

Ona je to izvinjenje dovela u vezu s niveliranjem odnosa u Bh. bloku te da nije željela biti balast u međustranačkim odnosima.

Kako saznajemo povlačenje ostavke nastupilo je nakon niza nagovaranja stranačkih kolega, ali i situacije da je ostavku podnio sam Predrag Kojović.

Ranije smo izvjestili kako vrh Naše stranke potresa velika kriza koja je kulminirala ostavkama predsjednika Predraga Kojovića, kao i potpredsjednice Irme Baralije.

U međuvremenu, Baralija se oglasila na društvenim mrežama kazavši da se kao potpredsjednica Naše stranke, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastavlja boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo u kojem ćemo s radošću živjeti svi.

“Česte, a ponekad i žustre diskusije koje vodimo na sastancima rukovodstva stranke su nešto na što sam ponosna, jer je to odraz demokratičnosti i slobode koju osjećamo svi da iskažemo što mislimo i argumentiramo pravac u kojem stranka treba da ide, žao mi je što se takve stvari pokušavaju kroz određene medijske napise predstaviti kao slabost ili problem. Ono kroz što Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put”, napisala je Baralija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79