Isak bahato: Nisu dobro izračunali, moja imovina je vrijednija od 18 miliona KM

Isak bahato: Nisu dobro izračunali, moja imovina je vrijednija od 18 miliona KM


Gost emisije „Istraga sedmice“ na Hayat TV bio je ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Komentarisao je posljednje imenovanje direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, njegovog sina Rusmira Isaka.

“Birao se iz političke opcije kojoj ja pripadam. Nisam ja to odlučio niti sam ikakav prijedlog dao. Nisam ni učestvovao u kadrovskoj politici. Ja sam na početku tražio da ne glasam za smjenu, te sam ispoštovao zakon i izuzeo se. Bio je veći broj kandidata i do zadnjeg se nije znalo ko će imati podršku. Ta odluka je prošla jednoglasno, osim mog glasa koji je bio izuzet. 15 ministara u Vladi Federacije je glasalo za Rusmira koji je ispunio sve uslove da bude direktor KPZ Zenica”, kazao je Isak.

Naveo je i kakvi su bili uslovi za odabir direktora.

“Pet godina u visokoj stručnoj spremi, na rukovodećoj poziciji, bilo je 4 ili 5 fakulteta koji je mogao da ima, da nije kažnjavan,… kao i na 90 posto pozicija. Mogao je biti i generalni direktor Elektroprivrede, Cesta Federacije, BH pošta itd… On je direktor institucije gdje se treba malo više raditi, ali on je vodio firmu koja je imala dosta više uposlenka, ima završen cetrifikat za odgovornu osobu. Poslove koje je radio su slični ili identični, izjavio je Isak.

Ministar Isak je govorio i o svojoj milionskoj imovini.

“Ja i moja porodica smo uredno državi platili poreze na sve. Ja sam imao više imovine, to znači da su slabo sabrali, slabo su informisani, trebali su malo više unazad ići… Puno više imovine, određena imovina je prebačena na određene ljude iz nekih drugih razloga, jer se ja više ne želim baviti određenim poslovima i ja sam to njima halalio… Ramina porodica je i prije i poslije rata su bili privrednici, koji su držali firme i van nekadašnje Jugoslavije “, rekao je Isak.

Porodica Isak ima imovinu vrijednu najmanje 18 miliona KM. Za 6 godina kupili više od 7 nekretnina

“Nikad ni od kog nisam ni jedne marke uzeo, uvijek sam davao”, kaže Isak na započetu temu o posudbi 327.000 KM u kešu.

“Tu nema ni marke kamate, to je pozajmica čovjeku koji je sa mnom imao poslovnu saradnju, ja imam novac i ja to ne krijem, novac u kešu nije problem. Možda imam mnogo više u kešu, možda je to samo sitnica”, kaže Isak koji tvrdi da ovo nije prljavi novac i da ima porijeklo za njega.

“Ja telefonom sada mogu 10 miliona obezbijediti… Posudio sam možda 500-600 hiljada KM, ne znam ni ja tačno, nije sve u kešu ima nešto i preko računa… Ramo Isak nikad od nikoga nije uzeo ni marke, Ramo Isak je ove i veće iznose samo davao. Ovaj čovjek mi nije vratio pare, ali ja se ne sekiram. Neću propasti za 360 hiljada KM.. Za mene je ovo smiješna cifra, šta ja tu mogu”, rekao je Isak.

Prokomentarisao je i što ga je Haris Zahiragić prozvao da ne radi noge u teretani.

“Haris Zahiragić vjerovatno nije loš dečko, samo se on malo ne razumije u neke stvari. U politiku je ušao na populistički način koji njemu ne bi išao u prilog. On je dobar dečko, trebao bi se baviti malo više prezentacijom onoga šta je uradio i prezentacijom šta su uradili ljudi koje on prezentuje. Želim mu sreću u životu i volio bih da postane jednog dana dobar političar”, zaključio je Ramo Isak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija