Isak: Dodikove tvrdnje o “mirnom razdruživanju” su čista fikcija

Ramo Isak, federalni ministar unutarnjih poslova i lider stranke Snaga naroda, izjavio je danas za Fenu da nikakvo “razdruživanje” bosanskohercegovačkih entiteta neće biti moguće.

Neće biti moguće jer Bosna i Hercegovina nije nastala udruživanjem entiteta.

Izjava je uslijedila nakon što je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, u intervjuu za ruski Sputnjik tvrdio da je dokument o “mirnom razdruživanju” Bosne i Hercegovine već gotov, navodeći da je dokument donesen zbog “nemogućnosti normalnog funkcionisanja Bosne i Hercegovine”.

“Republika Srpska je administrativno-teritorijalna jedinica unutar države Bosne i Hercegovine, koja je međunarodno priznata. Republika Srpska ne može i neće postojati izvan okvira države Bosne i Hercegovine”, izjavio je Isak.

Isak je također naglasio da političke izjave i pamflete koje Milorad Dodik koristi služe samo za skretanje pažnje s pravih problema s kojima se suočavaju građani Republike Srpske.

“Znate, književna forma u kojoj se nadnaravno isprepliće sa stvarnim zove se bajka. Upravo takva je i Dodikova tvrdnja o “mirnom razdruživanju”. Na mašti bi mu pozavidjeli i najslavniji pripovjedači bajki”, poručio je Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79