Isak jučer poručio kako neće biti okupljanja na entitetskoj liniji, danas razgovarao o protestima sa šefom MUP-a RS

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak jučer je rekao kako okupljanja na entitetskoj liniji neće biti dozvoljena, te da se niko ne može zezati sa državom.

“Kratko i jasno: Mi to nećemo dozvoliti. Tačka. Oni ne smiju izaći, ne smiju to uraditi”, rekao je Isak.

Danas je, ipak, razgovarao sa ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem, ministrom unutrašnjih poslova RS Sinišom Karanom i direktorima sigurnosnih agencija na državnim nivou.

“Tokom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u Bosni i Hercegovini doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je sigurnost građana Bosne i Hercegovine ključni prioritet”, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH.

Ministar Isak, dodali su, informisao je sagovornike kako je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova policijske službenike FUP-a ukoliko postoji potreba za asistencijom u pogledu održavanja javnog reda i mira.

“Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem bh. entitetu biti procesuirani. Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak neće komentarisati izjave političara iz bh. entiteta RS, a koje ovom prilikom poziva da zadrže kulturu političkog govora, te da se suzdrže od unošenja nemira među građane Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79