ISIL preuzeo odgovornost za napad u Beču, u Švicarskoj uhapšene dvije osobe

Islamska država (ISIL) preuzela je odgovornost za teroristički napad u Beču u kojem je ubijeno četvero ljudi, a 22 je ozlijeđeno.

(VIDEO) Dvije minute užasa: Ovo je lov na napadače iz Beča…

– Vojnik kalifata izveo je napad vatrenim oružjem i mačetom te ubio ili ozlijedio oko 30 ljudi, uključujući i policijske službenike, u središtu grada u ponedjeljak navečer – objavio je u utorak ISIL na svojoj platformi Nashir News.

Uz saopćenje je objavljena i fotografija muškarca sa bradom za kojeg agencija tvrdi da se zove Abu Dagna el Albani i da je juče izvršio napad pištoljem i mitraljezom, prije nego što su ga ubili austrijski policajci, prenosi Srna.

Švicarska policija uhapsila je dvojicu muškaraca zbog moguće povezanosti sa glavnim osumnjičenim za teroristički napad u Beču.

Dvojica muškaraca stara 18 i 24 godine uhapšeni su u radu Vintertur, na oko deset kilometara od Ciriha.

Policija je saopćila da su obojica muškaraca državljani Švicarske te da su uhapšeni u koordinaciji sa austrijskim vlastima.

U saopćenju se navodi da tek treba da se ustanovi u kojoj mjeri su uhapšeni bili povezani sa napadačem, kojeg je austrijska policija ubila tokom napada.

U Austriji je do sada uhapšeno 14 osoba u okviru istrage o sinoćnjem napadu u Beču.

Objavljena imena: Austrija raspisala potjernice za deset osoba povezanih sa napadačem u Beču

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79