Islamska zajednica dogovorila donaciju 16 hemodijaliznih aparata za građane BiH

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio dr. Muhammed Ismail el-Ensari, generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta, koji boravi u višednevnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice.

Sastanku je prisustvovao i dr. Senaid-ef. Zajimović, direktor Vakufske direkcije, putem koje je Islamska zajednica sa ovom fondacijom realizirala više od 30 različitih projekata širom BiH vrijedne desetine miliona KM.

Direktor El-Ensari je ovom prilikom zahvalio reisu-l-ulemi na podršci koju pruža njihovoj fondaciji u njenom nastojanju da ovdašnjim ljudima olakša život koliko može.

„Razlog njegove posjete Vakufskoj direkciji jeste da se informira o dinamici realizacije projekata koje provodimo u saradnji sa ovom fondacijom. Prije svega, riječ je o dva veoma značajna projekta za Islamsku zajednicu, a to su završetak izgradnje centara u Zenici i Doboj Jugu. Fondacija En-Nedžat je za završetak izgradnje Islamskog centra u okviru kompleksa Sultan Ahmet u Zenici osigurala 4,5 miliona KM, a za završetak izgradnje Centra za islamsko obrazovanje u Doboj Jugu oko milion maraka – izjavio je direktor Zajimović za Agenciju MINA.

Prema njegovim riječima, razlog posjete je, također, i nastavak realizacije projekta podjele hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.

„U prvoj fazi ovog projekta koja je počela u novembru 2019. godine podijeljeno je deset hemodijaliznih aparata. Ovog puta na inicijativu Islamske zajednice naš dugogodišnji partner je osigurao sredstava za nabavku dodatnih 16 hemodijaliznih aparata“, kazao je direktor Zajimović.

Pojasnio je da je za ovaj projekat do sada osigurano oko 400 000 KM, te najavio da će njegova realizacija biti nastavljena i u narednom periodu.

„Namjeravamo, uz podršku naših partnera, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno“, poručio je direktor Zajimović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79