Islamska zajednica napravila kviz o kockanju, saznajte jeste li ovisni

Rijaset Islamske zajednice u BiH predstavio je istraživanje o motivima, stavovima i percepciji kocke, klađenja i igrama na sreću u BiH.

U okviru borbe protiv ove pošasti današnjice formiran je Operativni tim za borbu protiv ovisnosti kockanja koji je izdao zbornik radova “Kocka je zlo”, a otvorena je i zvanična internet stranica www.kockajezlo.ba na kojoj možete odgovoriti na nekoliko pitanja i saznati jeste li i u kojoj mjeri ovisni o kockanju. Kako bi uradili test, kliknite na OVAJ link.

-U BiH posljednjih nekoliko godina sve je veća dostupnost kocke i igara na sreću, te je samim tim sve učestalija pojava patološkog kockanja. Patološko kockanje stručnjaci smatraju poremećajem kontrole nagona, odnosno, nesposobnošću suzdržavanja od nekog nagona koji istodobno izaziva ugodu osobi, ali je i opasan za nju ili njoj bliske osobe – kazao je vođa istraživačkog projekta dr. Ahmed Kulanić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79