Islamska zajednica novčano pomogla 166 porodica u BiH

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Medžlis Islamske zajednice Sarajevo su u četvrtak u prostorijama Istiklal džamije upriličili podjelu pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Pomoć se ogleda u vidu novčanih bonova koji se mogu iskoristiti za kupovinu potrebnih životnih namirnica. Na ovaj način je ukupno podržano 166 socijalno ugroženih porodica iz naših džemata i to donacijom u ukupnom iznosu od 20 hiljada KM. Porodicama su uručeni bonovi u vrijednosti 50 i 100 KM, a koje mogu iskoristiti za nabavku osnovnih životnih namirnica. Svaki džematlija u potrebi koji se obrati za pomoć imamu može putem utvrđene aplikacije postati korisnik pomoći iz Bejtu-l-mala.

Čuvajmo naše vrijednosti, tradiciju koja se gradi na dobrim djelima, vakufu, sadaki, redu i sistemu. Budimo od pomoći i koristi džematu i zajednici. Iskreno se zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovih aktivnosti i dali svoj nesebičan doprinos ovoj plemenitoj misiji – kazao je glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić koji je svojim prisustvom, također, dao podršku ovoj aktivnosti.

Prisutni korisnici izrazili su svoju sreću i zadovoljstvo kontinuiranom brigom koju Islamska zajednica kroz Fond Bejtu-l-mal i Ured za društvenu brigu pokazuje za njihove potrebe. U ovim teškim danima pomoć će im mnogo olakšati svakodnevne životne izazove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79